Magasinet MUSEUM efterlyser artikelforslag. Har I lavet en genial samlingsstrategi?

Det er dyrt at bevare kunst, kultur- og naturarv, og landet over er oprydningsarbejdet i gang. Samtidig bliver det diskuteret om for mange tilfældigheder, den hvide mands blik på verden og skiftende museumsdirektørers personlige smag har præget museumssamlingerne for meget.

Så hvordan sikrer vi, at vi ikke kommer dertil igen? Hvordan sikrer vi, at de genstande der kommer ind i samlingerne er de rigtige? At vi ikke igen om 100 år står med for mange ting, som vi ikke har råd til at bevare? Men at vi omvendt heller ikke mister genstande, som fremtiden vil savne?

Magasinet MUSEUM efterlyser et eller flere museer, som har taget et grundigt kig på museumslovens første søjle, indsamling, og formuleret en modig, radikal, nytænkende eller på anden måde interessant strategi for indsamling – eller som har gennemgået flere udfordrende og spændende hovedbrud for at nå frem til en.

Kunne det være jer, og har I lyst til at dele jeres erfaringer i en artikel, så skriv til magasinets redaktør Louise Trier louise@
magasinetmuseum.dk

Deadline d. 9. juni 2023

Beskriv hvordan I griber ovenstående problemer an i strategien, hvilke udfordringer der er eller har været og på hvilken måde det er interessant, anderledes eller lignende.

Hvis jeres case kommer med i magasinet ligger deadline for jeres artikel i august 2023.