Grafik med tekst. Sort tekst på beige baggrund. Open Call. Den personlige historie. Magasinet Museum efterlyser artikler.

Magasinet MUSEUM efterlyser artikler

I nogens øjne er museer støvede kirkegårde for døde ting. Det er svært at leve sig ind i en ting og en tid, hvis man ikke ved, hvem den har haft en betydning for.

Måske er det derfor, at konkrete, navngivne personer i højere og højere grad spiller hovedrollerne eller bliver vigtige fikspunkter i museumsformidling og udstillinger. Levende såvel som afdøde, og sågar til en vis grad fiktive.

Så hvordan vækker man fortidens mennesker til live i formidlingen? Hvor mange knogler, ejendele eller breve skal der til? Hvilke udfordringer og dilemmaer opstår undervejs? Hvordan kan personhistorier bruges som et aktiv på museernes andre ansvarsområder såsom forskning, indsamling og bevaring? Og er personhistorier overhovedet relevante for museer at beskæftige sig med, eller er det blot underholdning, der overskygger det faglige sigte og den store kultur-, kunst- eller naturhistorie?

 

Indsend din artikelidé 

Til sommernummeret 2024 efterlyser Magasinet MUSEUM artikelidéer om museer, der har arbejdet med personhistorier som væsentligt element i et projekt eller tiltag.

Ønsker du at bidrage med en artikel, beskriv da din idé i et pitch på 3-7 linjer og send den senest 8. december 2023 til redaktør Louise Trier louise@magasinetmuseum.dk

Bliver din idé udtaget, vil der være deadline for aflevering i februar 2024, og artiklen vil udkomme 1. juni 2024.

 

Pitch også gerne artikler uden for temaet

Husk at vi også til enhver tid modtager artikelforslag uden for temaet.
Læs mere i vores skribentvejledning