Forsiden af Magasineet MUSEUM nr. 2, 2024. En collage af fotos i sort hvid. Stenalderpigen Lola. En mand, der holder et skilt med tallet 115. Samt udsnit af andre fotos. Bladets navn og teksten: Den personlige historie, står skrevet med grøn.

Så er Magasinet MUSEUM nr. 2, 2024, udkommet. Dette nummers tema er Den personlige historie.

Du kan blandt andet læse om, hvordan man tackler reaktioner på kilders traumatiske historier, at møde onlineballade om en stenalderpiges hudfarve med videnskab og hvordan osteobiografier kan forvandle knogler til levende historier om mennesker.

Læs også om skabelsen af en udstilling med mange perspektiver på ulve i Danmark og hvad eksperter i oplevelsesdesign mener danske museer kan gøre bedre.

TEMA

ERNST – og den intime historie – Tea Dahl Christensen

Overmandet af tårer – Anna Louise Siggaard

Arbejdet med kilders traumatiske indhold kan få konsekvenser for museumsansatte – Jacob Knage Rasmussen

Lola – relevant rekonstruktion? – Rasmus Thorup Kildegaard og Marie Brinch

Bedstes elektriske revolution – Ulla Lindbæk Strøm

Noget på spil – når forfædrene taler til os – Mette Byriel-Thygesen, Karen Torp-Pedersen og Johanne Steenstrup

Ejerne bag genstandene – en indgangsvinkel til et musealt multivers – Lasse Sommer Schütt

Fra genstand til menneske: Osteobiografier er et værktøj til at gøre historien personlig – Kirstine Haase og Dorthe Dangvard Pedersen

Artikler og debat

Dansker med ulve – en udstilling om en konfliktart – Pernille Mølgaard Andersen

Historieformidling under pres – Janus Møller Jensen

Fremtidens museer: Fremtidens museum er et gesamtkunstwerk – Merete Jankowski

Eksperter i oplevelsesdesign: Her er der plads til forbedring på danske museer – Anne-Mette Kristensen, Peter Kvistgaard og John Hird

Faste sider

Publikationer, Udstillinger og Siden sidst.

Forside

Layout Bjørn Ortmann.
Fotos Dorthe Dangvard Pedersen, Museum Lolland-Falster, Mark Museet for en ny Danmarkshistorie og Museum Vestfyn.

Køb bladet

Køb Magasinet Museum nr. 2, 2024